Man kommer ikke lenger ned enn gulvet

Hun sitter i sofaen. Samme sofa som alltid. Han sitter litt på skrå overfor henne. I en stol. Alltid i stolen. Angsten river i henne. Hun gjør alt for å slippe unna. Hadde hun kunnet hadde hun flyktet. Men hun vet hun må sitte der. Sitte der i 30 minutter til. Hvertfall.

«Nå skal vi jobbe» – sier han. Med en stemme som gjør at hun lyder. For den er bestemt. Vennlig men bestemt.

Han setter seg foran henne. Flytter stolen. Ber henne sitte med hendene på knærene. Hun viker, men han henter henne inn igjen. Om igjen og om igjen.

Hun siger ned på gulvet.

Det eneste som er trygt i rommet er stemmen hans. Ikke fokuser på blodet på veggene, ikke på noe annet enn stemmen hans som forteller henne hva hun skal gjøre.

«Pust rolig. Hold hendene på knærene. Se på meg – ikke på dem. Pust rolig. Det er ikke følelsene eller tankene som kan gjøre deg noe. Det er dine handlinger som er farlige. Pust.»

Det er 3 dager siden nå. 3 dager 3 timer og 3 minutter siden jeg ble invitert til å gå inn i det som skremmer meg mest. Dagene går i tåke. Jeg er sliten. Sliten og urolig. Men jeg kom gjennom det. Jeg lever enda. For det er sant som han sier. Tanker og følelser er ikke farlige. Det er mine handlinger som er farlige. Det er når jeg reagerer og handler på følelsene mine at jeg havner på sykehus med intox. Eller prøver å henge meg. Eller kutter. Og det er noe jeg må leve med.

4 kommentarer

Filed under BET

4 responses to “Man kommer ikke lenger ned enn gulvet

  1. Elin Stubberud

    Fantastisk du <3

  2. Ja, det er handlinger som er farlige, ikke tanker og følelser, men hva man gjør med dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s